Σχεδιασμός κουζίνας με παράθυρο: πρωτότυπες τεχνικές και ορθολογικές λύσεις
Οποιοσδήποτε σχεδιαστής θα συμφωνούσε ότι κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει παράθυρο. Πρόσθετο φως εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω αυτού. Εάν είναι στην κουζίνα, οι ακτίνες φωτός, σκορπίζοντας, το κάνουν πιο φωτεινό και πιο άνετο..
Ένα εσωτερικό κουζίνας με παράθυρο μπορεί να προσθέσει πολλά στην ατμόσφαιρα της ίδιας της κουζίνας..
Το εσωτερικό της κουζίνας με παράθυρο μπορεί να ποικίλει. Είναι απαραίτητο να “κοιτάξετε” το μέγεθος του ανοίγματος του παραθύρου, του δωματίου. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε την κουζίνα κατά μήκος του παραθύρου. Ιδανικό για μικρές περιοχές, σε αυτή την περίπτωση το περβάζι παραθύρου γίνεται χώρος εργασίας, για παράδειγμα, τραπέζι για μαγείρεμα, φαγητό.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το εσωτερικό της κουζίνας καταλήγει είτε στην τοποθέτηση νεροχύτη δίπλα στο παράθυρο, είτε – σε τραπέζι.
Εάν ο χώρος της κουζίνας είναι στενός, μπορείτε να τοποθετήσετε το νεροχύτη δίπλα στο παράθυρο. Επιπλέον, μια άσχημη μπαταρία θα κρυφτεί..
Οι τάσεις της μόδας
Πριν αποφασίσετε τι είδους σχέδιο κουζίνας θα είναι, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις τάσεις της μόδας λεπτομερώς. Επί του παρόντος, το οικολογικό στυλ γίνεται πολύ δημοφιλές. Οι νοικοκυρές κανονίζουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες περιμετρικά. Εάν το υλικό και η οικονομική κατάσταση το επιτρέπουν, μπορείτε να χτίσετε ένα παρτέρι, μια διακοσμητική δεξαμενή στα έπιπλα.
Κατά τη διακόσμηση προσόψεων, χρησιμοποιούνται ξύλο, πέτρα, καπλαμά.
Όλο και πιο συχνά, οι ιδιοκτήτες συνδέουν την κουζίνα με την τραπεζαρία. Είναι μοντέρνο, οπτικά ο χώρος γίνεται ευρύτερος. Μπορείτε να συνδέσετε την κουζίνα και το μπαλκόνι, αλλά το περβάζι παραθύρου παραμένει και “παίζει” το ρόλο ενός πάγκου μπαρ ή ενός μικρού τραπεζιού.
Ο σχεδιασμός της κουζίνας κάτω από το παράθυρο εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά μπορεί να είναι λογικό να συνδέσετε την επιφάνεια του περβάζι παραθύρου, για παράδειγμα, με ένα τραπέζι ή ντουλάπι.
Ο μοντέρνος σχεδιασμός περιλαμβάνει πολύ φως και, κατά συνέπεια, ανοίγματα παραθύρων. Προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να αλλάξουν, να επεκταθούν. Οι αεραγωγοί, τα βιτρό δεν έχουν πλέον σημασία, όπως και οι βαριές, ογκώδεις κουρτίνες, αρκετό φως, συντομευμένες κουρτίνες. Το κενό άνοιγμα είναι γεμάτο με πρακτικά ράφια ή επίπεδη διακόσμηση.
Τα μεγάλα παράθυρα της κουζίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κομψότητα στο χώρο σας..
Πώς να χτυπήσετε δύο παράθυρα στην κουζίνα?
Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με δύο παράθυρα μπορεί να παιχτεί με έναν ενδιαφέρον και ασυνήθιστο τρόπο. Σήμερα, οι “ημιτελείς” επισκευές θεωρούνται δημοφιλείς, ολόκληρος ο χώρος γύρω από το άνοιγμα παραμένει χωρίς διακοσμητικό φινίρισμα. Η κύρια εστίαση είναι το έντονα χρωματισμένο πλαίσιο. Εάν δεν υπάρχει τίποτα χωρίς κουρτίνες, οι ρωμαϊκές θα ήταν η κατάλληλη επιλογή. Εάν το δωμάτιο είναι ευρύχωρο, υπάρχουν 2 ή 3 παράθυρα, διακοσμητικές κουρτίνες μπορούν να εισαχθούν στο σχέδιο..
Για να είναι όλες οι λεπτομέρειες σε αρμονία μεταξύ τους, πρέπει να τις επιλέξετε σωστά.
Κατά τον προγραμματισμό, πρέπει να θυμάστε ότι τα παράθυρα θα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στον τοίχο, επομένως, ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με δύο παράθυρα πρέπει να γίνει ασυνήθιστος και πρακτικός..
Γωνιακά παράθυρα στο εσωτερικό της κουζίνας
Ο σχεδιασμός μιας γωνιακής κουζίνας με παράθυρο, με κατάλληλη κατανομή των τόνων, μπορεί να αυξήσει οπτικά το χώρο του δωματίου. Θα είναι ιδανικό εάν η περιοχή εργασίας έχει μη τυποποιημένα σχήματα, για παράδειγμα, το μήκος θα υπερβαίνει το πλάτος ή το αντίστροφο. Ο νεροχύτης, παραδοσιακά, θα βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο.
Αυτή η τεχνική θα βοηθήσει στη συγκάλυψη της μπαταρίας..
Εάν το εσωτερικό της κουζίνας είναι διακοσμημένο με δύο παράθυρα που βρίσκονται σε διαφορετικούς τοίχους, μπορείτε να κάνετε τα έπιπλα πιο λειτουργικά τοποθετώντας ένα ντουλάπι ή ένα ράφι με ανοιχτά ράφια στη γωνία που σχηματίζεται.
Η διάταξη κουζίνας με δύο παράθυρα δεν είναι τόσο συνηθισμένη. Ωστόσο, αν έχετε ακριβώς μια τέτοια διάταξη, μπορούμε να πούμε ότι είστε τυχεροί.
Ο σχεδιασμός της κουζίνας με γωνία είναι κατάλληλος για μικρά δωμάτια, για παράδειγμα, Χρουστσόφ. Έχοντας εγκαταστήσει σωστά όλα τα απαραίτητα στοιχεία επίπλων, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει ένα “λειτουργικό” τρίγωνο, το οποίο περιέχει όλα όσα είναι απαραίτητα για το μαγείρεμα: νεροχύτης, εστία, ψυγείο.
Για τέτοιους χώρους, είναι καλύτερο να φτιάχνετε έπιπλα σύμφωνα με μεμονωμένα μεγέθη, θα ταιριάζει ιδανικά στον επιθυμητό χώρο, κάθε εκατοστό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση.
Πρακτικές ιδέες
Εσωτερικό μιας ελαφριάς κουζίνας με ένα παράθυρο. Εάν τα έπιπλα κουζίνας έχουν ανοιχτόχρωμα χρώματα, για παράδειγμα, λευκό, γαλακτώδες, μπεζ, γαλάζιο, ο χώρος θα επεκταθεί οπτικά, καθώς θα φαίνεται πιο ζεστός και πιο σπιτικός. Υπάρχει ένας νεροχύτης στο κέντρο του παραθύρου, κόβοντας τραπέζια στα πλάγια. Όλα πρέπει να χωριστούν σε λειτουργικές περιοχές. Στα αριστερά – ανοιχτά ή κλειστά ντουλάπια, μπορείτε να τοποθετήσετε το φούρνο, το ψυγείο, το φούρνο μικροκυμάτων. Στα δεξιά – εστίες, τηλεόραση, ντουλάπια για την αποθήκευση μικροαντικειμένων και φαγητού.
Ένα καλά σχεδιασμένο παράθυρο στο σχεδιασμό της κουζίνας θα δώσει στο δωμάτιο άνεση, δεν θα μπλοκάρει τον ήλιο και θα τονίσει το επιλεγμένο στυλ.
Μια κουζίνα στην οποία το δάπεδο και οι τοίχοι είναι πλακάκια από ξύλο. Σήμερα, όλοι θέλουν να ζουν ανάμεσα σε ποιοτικά και φυσικά υλικά. Ως εκ τούτου, οι εσωτερικοί χώροι με πολύ ξύλο είναι πολύ δημοφιλείς..
Το παράθυρο και ο χώρος γύρω του είναι συχνά ένα κρυφό απόθεμα, λόγω του οποίου μπορείτε να μεταμορφώσετε την κουζίνα..
Εκτός από τους πάγκους, μπορείτε να διακοσμήσετε το δάπεδο και τους τοίχους με ξύλο. Το φυσικό τους χρώμα θα δώσει στο δωμάτιο μια ευγενή εμφάνιση. Για να εξυπηρετηθούν τα υλικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να τα προετοιμάσετε, να τα καλύψετε με ειδικές ενώσεις.
Ο νεροχύτης είναι παραδοσιακά εγκατεστημένος στο παράθυρο, η εστία βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.
Το πλαίσιο παραθύρου μπορεί να διακοσμηθεί με διακριτικές περσίδες με ρολό.
Λευκό σχέδιο κουζίνας με δύο παράθυρα
Μια φωτεινή κουζίνα με δύο ανοίγματα παραθύρων έχει γίνει από καιρό μια κλασική επιλογή σχεδιασμού. Τα έπιπλα μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος ενός τοίχου ή κατά μήκος δύο. Όλα εξαρτώνται από το πλάνο και το σχήμα του δωματίου.
Ιδανικό εάν εμπλέκονται οι γωνίες του δωματίου.
Τα στοιχεία επίπλων μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από το ίδιο το παράθυρο. Τα ντουλάπια τοίχου μπορούν να είναι ανοιχτά, κλειστά.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με γωνία χρειάζεται επιπλέον φωτισμό. Επομένως, εκτός από τον κύριο πολυέλαιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε αρκετούς προβολείς..
Χρησιμοποιήστε σωστά το χώρο κοντά στο παράθυρο.
Σοφίτα κουζίνα με παράθυρο στη μέση
Το στυλ της σοφίτας είναι αρκετά “ιδιότροπο”, οπότε οι σχεδιαστές που συνεργάζονται με αυτό το σκέφτονται σε ένα εκατοστό. Από τη μία πλευρά, όλα είναι αρκετά συγκρατημένα και μινιμαλιστικά, από την άλλη, ο χώρος της κουζίνας πρέπει να προσελκύει με την άνεση και τη ζεστασιά του..
Σήμερα, το πατάρι είναι ένα από τα πιο απαιτητικά μοντέρνα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού..
Ένας κλασικός σχεδιασμός σε στιλ σοφίτας είναι μια ποδιά από μεγάλα τούβλα. Δεν έχει σημασία τι υλικό θα είναι, για παράδειγμα, τεχνητό, φυσικό. Το ίδιο μοτίβο θα μπορούσε να είναι κατά μήκος του πλαισίου του παραθύρου. Οι τοίχοι καλύπτονται με λευκό, γαλακτώδες ή γκρι γαλάκτωμα νερού.
Το πατάρι χαρακτηρίζεται τόσο από ακατέργαστες υφές, βιομηχανικά χαρακτηριστικά και συνδυασμό αντικειμένων από διαφορετικές εποχές..
Εκτός από τον γενικό πολυέλαιο, μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους λαμπτήρες φτιαγμένους ή διακοσμημένους σαν χαλκό ή ορείχαλκο..
Κλασικός σχεδιασμός κουζίνας της Προβηγκίας με μεγάλο παράθυρο
Στυλ Προβηγκίας – ζεστό και απαλό, ιδανικό για διακόσμηση κουζίνας. Δεν υπάρχουν φωτεινά και πιασάρικα στοιχεία, όλα διατηρούνται σε λευκά, γαλακτώδη χρώματα. Τα σημεία αντίθεσης μπορεί να είναι, για παράδειγμα, μαύρα και καφέ, για παράδειγμα, ένας πολυέλαιος, μια βρύση νερού.
Σιωπηλές αποχρώσεις, φυσικά υλικά, έπιπλα με ένα άγγιγμα κουρελιών, απλότητα και άνεση, χαριτωμένα μπιχλιμπίδια – αυτή είναι όλη η ουσία της Προβηγκίας.
Εάν υπάρχει μόνο ένα μεγάλο παράθυρο, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και οι 3 ελεύθεροι τοίχοι που απομένουν. Εάν το πλάνο του δωματίου το επιτρέπει, μπορείτε να φτιάξετε ένα νησί.
Παραδοσιακά, ο νεροχύτης εγκαθίσταται από το παράθυρο, ο χώρος εργασίας είναι προτιμότερος όσο το δυνατόν μεγαλύτερος. Από τη μία πλευρά του νεροχύτη, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τραπέζι κοπής, από την άλλη – εξοπλισμό.
Παραδοσιακά, οι αποχρώσεις “Προβηγκίας” θεωρούνται λευκές, μπλε του ουρανού και λεβάντα..
Το παράθυρο πρέπει να είναι το κύριο αξιοθέατο της κουζίνας. Το πλαίσιο μπορεί να στρογγυλοποιηθεί λίγο, να κρεμάσει χαριτωμένες κουρτίνες ή να φύγει χωρίς αυτές.
Πολυέλαιος προαιρετικός, προτιμώνται προβολείς.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα δύο παραθύρων σε ένα δωμάτιο
Η θέση των ίδιων των παραθύρων και των ανοιγμάτων είναι σημαντική για τις εργασίες σχεδιασμού. Δεν συναντάτε συχνά δύο παράθυρα στην κουζίνα, οπότε πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τον σχεδιασμό τους..
Για το σχεδιασμό μιας κουζίνας με χώρο εργασίας, είναι επιτακτικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου..
πλεονεκτήματα | Μειονεκτήματα |
Άφθονο φυσικό φως. Εάν το περβάζι παραθύρου επιμηκύνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλήρης χώρος εργασίας: τραπέζι, επιτραπέζιο. Ράφια τοποθετούνται κάτω από αυτό. | Δύο παράθυρα καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οπότε πρέπει να είναι καλά μονωμένα. Διαφορετικά, θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες θερμότητας.. |
Τοποθετώντας το τραπέζι δίπλα στο παράθυρο, το τσάι ή το φαγητό θα είναι πιο «ζωντανό», αραιώνοντάς το με ένα τοπίο του δρόμου. | Τα μεγάλα παράθυρα απαιτούν μεγάλη “προσοχή” όσον αφορά την καθαριότητα. |
Εάν τα περβάζια παραθύρου είναι χαμηλά, δεν θα λειτουργήσει η τοποθέτηση μιας περιοχής εργασίας εκεί. Αλλά, μπορείτε να φτιάξετε έναν χώρο χαλάρωσης με καναπέδες και ένα τραπέζι για πάρτι τσαγιού. |
Εάν ο νεροχύτης βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο, η χρήση οποιουδήποτε ντεκόρ εκτός από εσωτερικά λουλούδια και κοντές κουρτίνες ή περσίδες είναι σχεδόν αδύνατη.
Μικρός σχεδιασμός κουζίνας
Η πιο επιτυχημένη επιλογή για την τοποθέτηση στοιχείων κουζίνας είναι κατά μήκος του ανοίγματος του παραθύρου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε εκατοστό του δωματίου χρησιμοποιείται 100%. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρές κουζίνες..
Για τις “μικρές” κουζίνες, οι επιλογές σχεδίασης βρίσκονται συχνά με ένα παράθυρο στη μέση, ως κεντρικό αντικείμενο.
Εάν σκέφτεστε τα πάντα σωστά, το άνοιγμα του παραθύρου θα γίνει η κύρια διακόσμηση και το πλεονέκτημα του δωματίου. Λόγω του περβάζι παραθύρου, μπορείτε να επεκτείνετε την περιοχή εργασίας. Το μαγείρεμα μπορεί να συνδυαστεί με την παρατήρηση της «ζωής» στο δρόμο.
Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε από το στυλ του σχεδιασμού της κουζίνας.
Το σχήμα των κουζινών των περισσότερων σύγχρονων κτιρίων μοιάζει με άμαξα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το ακουστικό κατά μήκος του ανοίγματος του παραθύρου. Δίπλα στο παράθυρο, μπορείτε να τοποθετήσετε όχι μόνο μια περιοχή εργασίας, αλλά και έναν νεροχύτη. Φτιάξτε ράφια στο κάτω μέρος. Επιπλέον, η μπαταρία είναι καλυμμένη.
Οι κουρτίνες ή οι περσίδες επιλέγονται να είναι ίδιες ή συμπληρωματικές μεταξύ τους.
Μην υπερφορτώνετε μια μικρή κουζίνα όσον αφορά τη διακόσμηση. Αυτά είναι περσίδες, γλάστρες, περικομμένες κουρτίνες.
Για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό για μια κομψή και όμορφη κουζίνα, δεν είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε έναν σχεδιαστή, μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.
Επί του παρόντος, στο Διαδίκτυο και τα περιοδικά μόδας, μπορείτε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες με λεπτομερείς περιγραφές. Αρκεί να ακολουθήσετε σαφώς τις οδηγίες.
ΒΙΝΤΕΟ: Εσωτερικό κουζίνας με παράθυρο.
50 κομψά σχέδια για κουζίνα με παράθυρο: