XXL strikning: Tæpper, tørklæder, puder eller trøjer lavet af kæmpe mesh er trendy
Et hyggeligt tæppe, kast eller dørmåtte, hovedsageligt holder det dig varm, for hvad kunne være bedre end at trække sig tilbage i sofaen med en kop dampende te og et varmt tæppe på kolde dage. Lavet af reb? Endnu bedre, for chunky strik er en aktuel levende trend lige nu. Det er blødt, holder dig varm og giver en ekstra dosis hygge. Det enorme format giver mange fordele og frem for alt, at du selv kan lave et grovmasket tæppe med få (tids) udgifter. XXL strikning er meget sjovt, og selv strikkeamatører kan gøre det. Du behøver ikke engang nåle til kæmpestingene, det fungerer bare med dine hænder og arme.
XXL strikning: Chunky strikning er meget populær!
Udtrykket “sweater weather” refererer til den kolde årstid, når du kan lide at have varmt tøj på. Også herhjemme kan folk lide at omgive sig med ting, der holder dem varme. Hæklede og uldstrikkede varer erobrer ikke kun garderoben om efteråret og vinteren, men også livets verden. For at udstyre hjemmet med ekstra kælenheder er der fantasifulde grove strikkede tæpper, kast, måtter, puder og puf, som du kan købe eller lave selv som du ønsker.
Hyggeligt XXL strik er i øjeblikket en smart trend. Kæmpe tykke tæpper placeret på sofaen eller sengen giver ekstra hyggelig flair. Ud over opholdskomforten skaber de en ændring i det moderne interiør takket være deres unikke struktur. Hvis du vil bringe trenden hjem, har du to muligheder: køb den eller strik selv. Hvis du ikke har lyst til XXL at strikke, er der vidunderlige, enorme tæpper på tilbud. Afhængigt af garnets kvalitet og størrelse kan prisen nå det trecifrede område. Så må du hellere give en hånd selv?
XXL strikning: En trend til hjemmet og i garderoben
De grove strikkede tæpper i merinould er uldbløde og super varme. Den løse, gigantiske netkonstruktion har også andre fordele. Afhængigt af dimensionerne kan du lave sådan et stort masket loft selv på overraskende kort tid. Til dette kan du bruge specielle strikke- eller hæklenåle i XXL -versioner eller ej. Det fungerer også bare med dine hænder.
XXL strikning: Kæmpesting i alle former og størrelser er meget trendy
Naturmaterialer og udseende er meget aktuelt i øjeblikket. Så det er ingen overraskelse, at de bredmaskede uldtæpper er på mode. De er kendetegnet ved et enkelt og enkelt strikmønster og bløde farver. På samme tid ser de virkelig luksuriøse og specielle ud. Chunky strikkede accenter bliver rigtige blikkfang i ethvert hjem.
XXL -strik er faktisk meget sjovt, ifølge designerne bag de gigantiske uldtæpper. Nogle startede det endda som en terapiform, og snart kunne de ikke stoppe. Strikning og hækling er faktisk meget beroligende sysler. I kæmpeformat er det endnu lettere, fordi øjnene ikke er anstrengte. Resultatet kan først ses efter kort tids arbejde.
Legende hjemmetilbehør kan laves i XXL strik. De strikkede puf ser særligt attraktive ud. De kommer i forskellige former og størrelser. Med fyld til at sidde eller ligge er de en funktionel og yderst behagelig tilføjelse til resten af inventaret. I børneværelset bruges de vidunderligt af de mindste familiemedlemmer. Du kan komfortabelt sætte fødderne op på det i stuen.
Hvis du har tænkt på at starte XXL -strikning, er her et par tips til begyndere. Selvom du er frisk til at arbejde, er det gigantiske loft klar efter bare et par timers muskelarbejde. Takket være XXL -garnet behøver du ikke så mange sømme og derfor ikke så meget tid. For begyndere, der ikke har erfaring med strikning eller hækling, er det tilrådeligt at starte med et mindre stykke først, måske med en dørmåtte eller et tørklæde.
Kæmpesting til hjemmet og ikke kun
Som dekorativ pude eller betræk får den hyggelige tykke strik en helt ny dimension, som du allerede kan forestille dig at lave selv. De materialer, du har brug for til XXL -strikning, er de samme som til konventionel strikning eller hækling, men i en XXL -version. Når det kommer til garn, kan du vælge mellem supertyk uld og fleece.
XXL strikning: materiale til kæmpesting
Materialer som alpaca eller fåreuld og muligvis fleece er særligt velegnede til fremstilling af hyggelige genstande såsom tæpper, tørklæder og trøjer. Til små tæpper, tæpper, måtter, puf og andre, der bruges meget, er bomuldsgarn det bedre valg, fordi det er mere robust og lettere at passe end uld. Du kan også selv lave eller genbruge det fra gamle T-shirts og rester af stof og dermed gøre det originale byggeprojekt miljøvenligt.
XXL strik med uld: uldtyper
Når man strikker XXL, er en vis trådtykkelse af stor betydning, for ellers vil det strikkede stof være meget gennemtrængeligt, fuld af huller og i sidste ende ligne et net. En trådtykkelse på 30 mm betragtes som optimal, og du kan vælge mellem forskellige uldtyper.
- Bomuld: Komfortabel, slidstærk, men ikke så varm som ny uld.
- Jomfruuld: varm og slidstærk, men kan let ridses.
- Merinould: meget blød, høj kvalitet, elastisk, let at arbejde med og holder dig varm. Derfor ideel til at strikke tæpper, tørklæder, trøjer og hatte.
- Angorauld: isolerende, luftig.
- Alpacauld: Meget blød, let, varm, dimensionsstabil og holdbar, men meget dyr.
XXL strik til begyndere
Når det kommer til strikkepinde, er der to muligheder: to strikkepinde eller en hæklenål lavet af lyst træ i en ekstra størrelse, dvs. mindst 20 mm tyk. Hvis du har valgt en meget tyk uldtråd, så bør strikkepindene også være stærkere. Alternativt kan du bruge dine egne hænder og arme i stedet for strikkepinde. I dette indlæg giver vi nyttige tips og videoinstruktioner til hver XXL strikkemetode.
XXL strikning med pinde
De ekstra store strikkepinde til super tyk strikkeuld eller slips findes bedst online. En tykkelse på 30 mm eller 35 mm er ideel til at lave store strikkeprojekter såsom tæpper, sjaler, tæpper, puder og meget mere. Med disse strikkepinde er XXL -strikken skabt med en utrolig fart. Der findes varianter af træ og plast.
XXL strik med to pinde
XXL strik fungerer ligesom konventionel strikning. Den kører dog hurtigere og er endnu bedre egnet til begyndere og nybegyndere til strikning. Årsagen til dette er tykkelsen af de enkelte masker. Så du i sidste ende er tilfreds med resultatet, spiller valget af uld en meget vigtig rolle. Det skal være ekstra voluminøst og kaldes normalt XXL uld eller tykt uld. Den består normalt af ren ny uld eller en blanding af uld og akryl.
Hvordan XXL -strikning med to strikkepinde fungerer, kan ses i denne video.
XXL strik med hæklenål
XXL -strik fungerer også efter hækleprincippet og kun med en nål. XXL hæklenåle i træ er ideelle til forarbejdning af ekstra tykke garner og toppe. Dette kan bruges til at hækle ekstra store tæpper, tørklæder, hatte, runde tæpper, kurve og lignende.
Du kan se, hvordan XXL hækling fungerer i denne video.
XXL strikning uden pinde: armstrikning
Hvis den XXL -version af strikning indtil nu udelukkende fungerede ved hjælp af strikke- og hæklepinde, er det nu muligt uden, men kun med arme og hænder. Armstrik eller “armstrik” er en ny DIY -trend, der totalt har erobret Instagram, Pinterest og kreative blogs. Det er fantastisk til alle, fordi det er meget let og ekstremt hurtigt. Alt du behøver er XXL uld og dine egne arme.
XXL strikning med hænder
Ved armstrik lægges maskerne op med arme i stedet for strikkepinde, og bevægelserne er nøjagtig de samme som ved normal strikning. Det kører bare hurtigere, og efter de første tre rækker har du et bemærkelsesværdigt resultat. Du behøver jo ikke så meget tålmodighed og tid.
Til et XXL uldtæppe til to personer med dimensionerne 150 cm x 190 cm har du brug for cirka 4,5 kg uld. Det kan være ret dyrt. Hvis du ikke vil investere så meget i dit første selvstrikkede tæppe, kan du starte med en mindre version. Ca. 3,5 kg uld kræves til et tæppe til en person, der måler 120 cm x 150 cm.
Når man strikker XXL, er det kun den første række, der kan være lidt nervepirrende og krævende. De første masker skal løbes løst og roligt op. På et uldtæppe med en bredde på 150 cm lægges der omkring 30 kæmpesting op. Til et mindre stykke strikning, f.eks. Et pudebetræk, er færre masker tilstrækkelige. I videoen kan du se præcis, hvordan armstrikning fungerer.
XXL strikning: kæmpe tæpper, måtter, puder, puf, trøjer & Co.
De mulige varianter til XXL -strikning er næsten ubegrænsede: fra enorme uldtæpper til runde tæpper og gulvmåtter til overdimensioneret tøj som trøjer, cardigans, tørklæder og hatte. Hvis du har lidt tid, kan du selv lave et helt sæt. Det tager cirka 4 timer at strikke et stort tæppe. Boligtilbehør fremstillet af XXL strik er meget populære lige nu og er meget velegnede som en kærlig gave. I det følgende præsenterer vi nogle gode XXL -strikkeideer.
Fedt tørklæder, hatte og trøjer er trendy
XXL -strik til hjemmet: også noget til kæledyret
XXL strikning: En aktuel dekorationstrend
XXL strikning: strikkede puf
XXL strik som gaveide
XXL strikning: hæklet et rundt tæppe