Ne gândim la proiectarea unui living mic până la cele mai mici detalii
Designul unui living mic ar trebui să fie atent, fiecare detaliu este atent selectat. Apoi se va dovedi a întruchipa o atmosferă confortabilă și un aspect frumos. Dimensiunile reduse ale spațiului vor provoca unele dificultăți, dar aceasta nu va fi o problemă. În urma recomandărilor utile, veți putea combina practicitatea și gustul..
Proprietarii unui apartament mic vor trebui să se gândească literalmente la proiectarea unui living mic în circumstanțe înguste
Ce ar trebui să fie interiorul unui mic living
Desigur, un living mic va adăuga inconveniente amenajării sale. Dar nimic nu este imposibil. Interiorul unui living mic ar trebui să reflecte spațiul, o atmosferă confortabilă și să atragă locuitorii casei și oaspeții lor, astfel încât să petreacă mai mult timp în această cameră..
De asemenea, puteți aranja interiorul unui living mic, astfel încât să pară spațios și luminos..
O opțiune simplă pentru a adăuga lux camerei este combinarea cu o bucătărie sau o altă cameră din apropiere. Nu este întotdeauna posibil să utilizați această soluție. Prin urmare, utilizați metode pentru a extinde vizual spațiul..
Desigur, proprietarii de apartamente din așa-numitele „stalinkas” au avut noroc – există plafoane înalte și suprafețe mai mari.
Recomandări pentru crearea unui design pentru o cameră de zi mică
Proiectarea unui living mic presupune implementarea mai multor sarcini..
- Amplasarea competentă a pieselor de mobilier.
- Maximizarea spațiului.
Opțiuni de proiectare pentru o cameră de zi într-un apartament mic.
Nu folosiți mobilier masiv. Acestea sunt înlocuite de canapele compacte, rafturi, dulapuri joase, mese laterale. Întruchipând designul conceput, ar trebui să respectați sfaturile:
- Articolele de mobilier trebuie amplasate compact;
- Să prevaleze nuanțele deschise;
- Puteți organiza un fundal deschis pe care să plasați elemente decorative luminoase, precum perne, covoare, tablouri;
- Introduceți forme geometrice corecte în design.
Pentru a extinde ușor suprafața sufrageriei de dimensiuni mici, puteți face reamenajare.
Tehnici de expansiune vizuală a spațiului
Principalele tehnici pentru creșterea spațiului vizual sunt reflectate în tabel..
Recepții | Descriere |
Minim de mici detalii | Multe elemente decorative mici creează o senzație aglomerată. Prin urmare, este important să le excludeți.. |
Covoare zdrobitoare | Dacă nu puteți refuza covorul, alegeți modele compacte dreptunghiulare. Va întinde camera. |
Folosind structuri verticale | Mobilierul pentru dulap este potrivit cu o fațadă verticală. Schema sa de culori ar trebui să se potrivească cu nuanța pereților. Nu folosiți multe rafturi deschise. |
Dă viață efectului ombre | Acest lucru va ajuta la sintetizarea culorilor și a luminii. Permite introducerea culorilor luminoase în cameră, dar nu supraîncărcarea vizuală. Ombre este un gradient de culoare aplicat pe perete. |
Alege perdelele potrivite | Pentru a nu crea obstacole în calea pătrunderii luminii, este important să cumpărați produse ușoare în culori deschise. Dacă este necesar să închideți periodic ferestrele strâns, merită să atârnați ecrane roll-up. Sunt deschise în funcție de nevoile lor. Deschideți și eliberați fereastra și pervazul cât mai mult posibil. |
Folosiți variații de lumină | Iluminarea bine organizată vă permite să măriți vizual spațiul. Asigurați-vă că nu există zone întunecate în cameră. Adăugați, pe lângă sursa principală de lumină, luminile locale. |
Amintiți-vă că tonurile deschise cresc vizual zona, în timp ce tonurile întunecate reduc.
Culori pentru un living mic
Interiorul unui living mic presupune alegerea unei palete de culori ideale. Tonurile întunecate reduc vizual spațiul, în timp ce tonurile deschise au efectul opus. Dacă există un tavan scăzut, le puteți ridica vizual folosind dungi verticale pe pereți.
Înainte de a face o cameră mare dintr-o cameră mică, cântăriți argumentele pro și contra.
Puteți aplica o varietate de game pentru zonare. Vopsiți unul dintre pereți într-o culoare strălucitoare unde se află zona de relaxare.
Înainte de a începe reamenajarea, decideți asupra schemei de culori și gândiți-vă la modul de amenajare a camerei.
În plus față de dimensiunea camerei, este important să luați în considerare unde sunt ferestrele. Pentru camerele din sud, tonurile reci sunt potrivite, oferind prospețime și invitând puțin razele soarelui. Nuanțele calde ar trebui alese pentru camerele nordice cu lumină mai puțin naturală..
Pentru apartamentele mici, este mai bine să adere la minimalism în toate..
Iluminarea într-un living mic
Percepția camerei depinde de cantitatea de lumină. În proiectarea unui living mic, este important să folosiți lumină de înaltă calitate. Sursa principală poate fi făcută de un candelabru și agățată deasupra zonei de oaspeți. Iluminați alte zone ale camerei cu dispozitive suplimentare, cum ar fi veioze, aplice. Este posibil să încorporați lumina local în piese de mobilier, tavan.
Să știți că schema de culori din cameră poate influența starea de spirit și bunăstarea proprietarilor..
Camera ar trebui să aibă și lumină naturală. Prin urmare, perdelele sunt doar ușoare, lăsând să intre razele soarelui. Puteți atârna jaluzele care vă permit să reglați cantitatea de lumină care va intra în cameră.
Culorile deschise vă vor face camera de zi atât mai mare, cât și mai deschisă.
Idei de design de living mici
Nu suprasaturați spațiul cu culori. Alegeți o paletă pastelată, bej. Accesoriile trebuie alese din materiale naturale. Vaze de sticlă, vase de lut, perne de bumbac și multe altele vor face bine..
Scapă de toate lucrurile inutile. Camera aglomerată pare, de asemenea, mai mică decât este..
Este permisă alegerea elementelor decorative de culori strălucitoare, dar întotdeauna cu o intrare armonioasă în atmosfera generală. Accentul trebuie pus fie pe o piesă de mobilier, fie pe un decor mic sau pe covor. Este imposibil să evidențiem toate cele de mai sus..
Încercați să oferiți camerei lumină naturală cât mai mult posibil și răspândiți lumină artificială în toată camera..
Secretele creatorilor de modă
Designerii talentați cunosc câteva dintre secretele creării unui interior mic de sufragerie..
Amintiți-vă că într-o cameră de zi dintr-o zonă mică, cu abordarea corectă, puteți echipa un interior elegant și modern.
- Eliminați pe cât posibil nuanțele închise la culoare. Pentru o zonă limitată, sunt permise doar culorile deschise.
- Folosiți tapet cu un model mic pentru a decora pereții. Evitați tipăririle mari.
- Adăugați vizual latitudine, iar spațiul poate fi oglinzi. Mai ales adevărat pentru camerele înguste. Puteți instala piese de mobilier cu inserții oglindite.
- Provence este un stil potrivit în astfel de condiții. Combină o paletă ușoară, eleganță, mobilier compact, ușor și fără aglomerație.
Schema de culori într-un living mic
Pentru a evita o scădere vizuală a zonei, ar trebui să respectați sfaturile atunci când creați interiorul unui living mic.
Ideile de proiectare pot fi foarte diferite.
- Tonuri reci. Vor aduce prospețime și aer. Scara de gri trebuie completată cu pete colorate dintr-o paletă caldă..
- Alb. Tavanul în astfel de nuanțe va aduce spațiul în cameră. Pereții și podelele albe adaugă lumină. Mobilierul din această gamă nu este practic, dar arată frumos. Capacele detașabile pot fi utilizate pentru a rezolva cu ușurință problema murdăriei.
- Asimetrie. Aceasta ar fi o soluție câștigătoare într-o situație ca aceasta. Acest lucru se aplică texturilor, formelor și amenajării mobilierului. Locația standard trebuie abandonată. Concentrați-vă pe soluțiile originale.
Dacă ați încetat brusc să „trageți” acasă, atunci trebuie să schimbați interiorul sau să îl completați cu diverse accesorii.
Iluzii optice: idei de design de living mici
Este posibil să nu schimbați zona camerei, ci să o faceți mai spațioasă folosind tehnici vizuale. O persoană percepe fiecare obiect în raport cu alții din apropiere. Dacă înconjurați un cerc de dimensiuni medii cu cercuri mici, primul va părea mai mare. Prin urmare, prin plasarea mobilierului de dimensiuni compacte, puteți crește vizual suprafața camerei de zi.
Principalul lucru este să potrivești totul exact după culoare..
Linii în interior
Psihologii spun că un obiect poate fi perceput în moduri diferite, în funcție de cât de bine sunt plasate liniile verticale și orizontale. Primele vă permit să extindeți pereții, cele din urmă ridică tavanul. Alegând una dintre opțiuni, va fi posibil să se obțină o creștere vizuală a zonei.
Ideile moderne de design și materialele de construcție vă permit să creați un interior frumos și confortabil.
Mobilier compact pentru un living mic
Planificați din timp unde vor sta lucrurile. Mai bine să schițăm. Mesele și dulapurile în spațiu limitat ar trebui să fie cât mai compacte posibil. O opțiune excelentă ar fi modelele cu capacitatea de a se transforma, ca o canapea extensibilă. Singura excepție de la compactitate este opțiunile de colț..
O astfel de canapea ar trebui să fie confortabilă, deci nu ar trebui să așezați una foarte mică..
Decor și decor
Designerii au fost împărțiți în ceea ce privește proiectarea camerelor de zi mici. Există suporteri care cred că este mai bine să ne limităm doar la tonuri neutre. Alții sugerează crearea unui accent luminos, folosind tapetul foto ca decor. Puteți înlocui un perete gol cu o fereastră improvizată care deschide orice vedere doriți.
Decorați camera astfel încât să nu existe lucruri inutile în ea.
Designul interior al unui living mic include utilizarea accesoriilor. Este important să fii serios în legătură cu alegerea lor. Alegeți rafturi din sticlă, vaze înguste și înalte și multe altele.
Metalul cromat are capacitatea de a reflecta lumina necesară într-un spațiu mic.
Alegerea unui stil pentru un living mic
Etapa alegerii unui stil este responsabilă..
- Loft. Abundența de nuanțe deschise extinde vizual camera. Diferă prin spațiu, decor minim.
Interiorul sufrageriei în stil mansardă.
- Eco-stil. Mobilierul din lemn și elementele decorative din același material sunt folosite ca accent..
Interiorul camerei de zi în stil ecologic.
- Monocrom. Una dintre caracteristici este amplasarea elementelor unei palete întunecate care se potrivesc cu tonul perdelei.
Interior monocrom din sufragerie.
Stiluri ca acestea sunt perfecte pentru un living mic. Acest design vă va permite să economisiți metri pătrați, să măriți vizual zona, dar să păstrați confortul și practicitatea..
Abordați-vă în mod responsabil în alegerea stilului, aranjați mobilierul corect, gândiți-vă la iluminat, alegeți textile moi și culori deschise, atunci sufrageria dvs. va deveni un loc de vacanță preferat pentru familie și prieteni.
VIDEO: Camere de zi mici – 40 de opțiuni.
50 de idei de design de living mici, elegante și practice: