Caracteristicile proiectării unui apartament cu o cameră de 45 mp m.
Una dintre cele mai semnificative probleme care apar întotdeauna la decorarea interiorului unui apartament cu o cameră este suprafața limitată a spațiului de locuit. Prin urmare, designerii sunt obligați să recurgă la anumite trucuri pentru a obține în cele din urmă cea mai funcțională, modernă și confortabilă locuință..
Puteți utiliza metri pătrați la maximum și, în același timp, faceți fără reamenajare în proiectarea unui apartament cu o cameră.
Amplasarea cu succes a ușilor a făcut posibilă alocarea spațiului în cameră pentru un dressing separat.
Canapeaua, care servește drept loc de dormit, a fost evidențiată folosind tapet cu un model..
Complexitatea designului interior al unui apartament cu o cameră
Proiectarea unui apartament cu o cameră trebuie neapărat dezvoltată luând în considerare faptul că într-o singură cameră este necesar să se combine zone cu funcționalități diferite. La urma urmei, dormitorul, camera de zi și grădinița vor fi amplasate aici în același timp..
Pentru o cameră de zi combinată cu o grădiniță, este mai bine să alegeți culori delicate și deschise..
Cu ajutorul tapetului de o culoare mai calmă, peretele este decorat deasupra canapelei pliante, care servește drept loc de dormit pentru adulți.
Pentru zonare, pe lângă culoare, puteți utiliza partiții glisante ușoare.
Experții propun să înceapă planificarea proiectării unui apartament de dimensiuni reduse, alegând schema principală de culori.
- Se știe că nuanțele deschise ale decorului contribuie la o creștere vizuală a spațiului..
- Culorile bej deschis, verde sau crem sunt cele mai preferate..
Micile trucuri
Sarcina principală este de a crește vizual volumul spațiului de locuit al camerei. Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre cele mai interesante opțiuni oferite de designerii cu experiență..
Combinația dintre alb, gri și bej cald creează o atmosferă relaxantă și calmă.
Partea superioară a peretelui opus patului este decorată cu o oglindă uriașă atașată la perete pe un cadru special. Acest lucru adaugă lumină și face camera mult mai spațioasă din punct de vedere vizual..
Minimalism
Cu cât sunt mai puține obiecte interioare mari în apartament, cu atât este mai spațios. Această afirmație a devenit baza pentru designul minimalist al camerelor mici. Piesele de mobilier voluminoase, draperiile grele, candelabrele complexe cu mai multe niveluri nu sunt folosite aici. Designuri ușoare, mobilier încorporat, simplitate și grație – aceste concepte definesc designul unui apartament cu o cameră astăzi..
Principiile de bază ale decorării apartamentelor cu o cameră în stilul minimalismului sunt simplitatea formei, liniile stricte, spațiul și libertatea..
Elementele decorative sunt menținute la minimum și pot fi ușor înlocuite, schimbând percepția interiorului.
Designul unui apartament cu o cameră în stilul minimalismului se bazează pe o combinație de diverse forme și texturi.
Formele laconice simple, lucrul atent cu liniile și culorile au asigurat crearea unui interior elegant și funcțional..
Aceleași culori și materiale sunt folosite în tot apartamentul, ceea ce ajută la perceperea acestuia ca un singur spațiu.
Eliminăm partiția
Pentru a organiza spațiu suplimentar, puteți scoate peretele situat între bucătărie și sufragerie. Rezultatul este o cameră modernă numită „studio”. O caracteristică distinctivă – o astfel de cameră combină o cameră de zi, bucătărie, dormitor și chiar o grădiniță, care sunt împărțite prin partiții simbolice în zone funcționale.
Zona pentru oaspeți curge lin în bucătărie.
În acest sens, s-a decis demolarea partiției interne..
Folosim nișe și rafturi
Utilizarea activă a rafturilor originale sau a rafturilor cu nișe puțin adânci în interior ajută la împărțirea spațiului de locuit în zone separate, cum ar fi un studio. Puteți rafina nișele cu elemente decorative, iluminare spot sau plante de casă, iar rafturile vor deveni o opțiune cu adevărat indispensabilă pentru plasarea cărților, picturilor, aparatelor de uz casnic de dimensiuni medii.
Întregul perete opus zonei de lucru este ocupat de un sistem mare de depozitare cu nișă în care este construită o canapea.
Noaptea, camera de zi se transformă într-un dormitor – canapeaua desfăcută formează un loc confortabil pentru a dormi.
Camera de zi a fost împărțită în două părți de un raft deschis – această soluție simplă este foarte eficientă în multe cazuri.
Patul este situat lângă fereastră, există și un fel de mini-birou – un birou mic cu un scaun de lucru.
Imitația etajului al doilea
În cazul în care apartamentul are tavan înalt, puteți mări spațiul locativ amenajând un al doilea etaj sau podium. Un dulap încorporat pentru haine și cărți se va potrivi cu ușurință sub podeaua unei astfel de suprastructuri..
Podiumul din interiorul apartamentelor și caselor private este din ce în ce mai des întâlnit.
Designul modern găsește multe utilizări funcționale și estetice pentru această structură..
Iluminatul ca decor
Utilizarea spoturilor vă permite să determinați limitele zonelor funcționale ale camerei. În plus, utilizarea mai multor surse de lumină diferite nu numai că mărește vizual volumul apartamentului, ci și îi înviorează semnificativ interiorul..
Un perete negru cu panou TV și sistem de depozitare împinge vizual partea canapelei, extinzând spațiul.
Roșu în design evidențiază în mod activ zona de recreere din camera de zi și studiul asupra logiei, conectându-le logic între ele. Modelul alb-negru elegant împodobește capul patului.
Selectăm mobilier
Atunci când alegeți mobilier pentru un apartament cu o cameră, ar trebui să acordați atenție spațiului limitat. Din acest motiv, structurile încorporate și transformabile de înaltă calitate sunt deosebit de populare astăzi. În special, o cutie pentru lenjerie, situată sub pat, va economisi în mod semnificativ spațiu, iar un dulap spațios poate înlocui complet dressingul..
Apartamentul este decorat într-un stil minimalist, datorită căruia compoziția radiază expresivitate, concizie, claritate și claritate.
Culoarea, reamenajarea, un minim de articole de interior, sticlă și suprafețe lucioase au dat un interior spațios, practic și eficient.
50 de idei pentru proiectarea unui apartament cu o cameră de 45 mp m.