Stil loft în interior
Spațiul în stil mansardă amintește mai mult de o fabrică abandonată, un atelier de artă, chiar și o ghemuit informal. Aceasta este o combinație de urbanism, lux, romantism „mansardat” și industrialitate evidentă. Articolul detaliază cele mai bune idei de design pentru mansardă.
Stilul implică finisarea minimă a podelei, pereților și tavanului sau crearea iluziei de a nu se repara
Originea stilului
„Loft”, tradus din engleză, însemna inițial clădiri abandonate, nerezidențiale, mansarde, hangare, depozite, mansarde, șantiere navale și așa mai departe. În general, toate locurile în care o persoană normală nu ar fi niciodată de acord să trăiască. Dar sărăcia de la mijlocul secolului al XX-lea și prețurile exorbitante ale terenurilor, au forțat mulți americani să se mute în clădiri abandonate de fabrici și birouri. Proprietarii lor au mutat producția în afara orașului, unde chiria este mai ieftină..
Grinzile, conductele, ventilația și alte urme de comunicații nu sunt ascunse, ci afișate
O trăsătură caracteristică a mansardei este tavanele înalte și ferestrele mari care nu sunt acoperite cu perdele.
În aceste camere există întotdeauna mult spațiu, iluminare bună, tavane înalte. Închirierea unor astfel de locuințe era mai puțin costisitoare decât un apartament obișnuit. Conforturile se limitau la disponibilitatea apei, a luminii, a unui loc de dormit – oamenii făceau puțin. La început, acolo s-au stabilit muzicieni, artiști și alți boemi. Mai târziu, în anii 50 și 60, această locuință a început să fie considerată la modă și de elită. Unele clădiri au dobândit statutul de monumente arhitecturale, acum locuiesc acolo oameni mai bogați..
Interioarele în stil loft sunt cele mai iubite de personalitățile creative.
Deoarece clădirile fostelor fabrici sunt multifuncționale, unele dintre ele găzduiesc expoziții, concerte, petreceri, centre culturale, cafenele, birouri și alte facilități..
Casele private sunt acum, de asemenea, uneori stilate „ca o mansardă” – aceasta se numește „neoloft”, implementată în conformitate cu proiecte speciale.
Interior în stil mansardă – spațiu fără cătușe
Stilul mansardei din interior este paradoxal, demonstrează modul în care facilitățile industriale neechipate, cu ajutorul designerilor calificați, devin adevărate opere de artă modernă.
Ideea originală de a depozita biciclete și skateboard-uri
Principalele caracteristici ale stilului:
- prea mult spațiu liber;
- tavane înalte;
- detalii despre trecutul “fabricii” – țevi, scări, ventilație;
- Iluminarea „din fabrică” – lămpi uriașe suspendate;
- ferestrele sunt înalte, largi – ideal pentru podea, fără tul, perdele;
- pereți de cărămidă – cel puțin unul, fără tapet;
- există puțină mobilă, dar este luxoasă;
- planificare gratuită;
- aproape nu există pereți despărțitori – doar baie închisă.
Baie dintr-un container
Direcții la mansardă:
- Boem sau hipster. Interiorul plantei a fost păstrat în mare măsură. Spațiul este neterminat sau minim. Mobilier, de obicei la mâna a doua, chiar și antic – comode cu sertare cu „patină nobilă”, biblioteci vechi de o sută de ani, paturi din fier forjat, scaune. Peste tot sunt multe obiecte de artă – tablouri, instrumente muzicale, sculpturi, aranjamente florale.
- Industrial sau industrial. Acesta este cel mai popular tip de mansardă. Aici, toate atributele magazinului din fabrică sunt subliniate în mod deliberat – țevi cu supape mari, țesuturi de fire, cabluri, lanțuri. Mobilier cu geometrie clară, strict funcțional, fără bibelouri – canapele simple, umerașe deschise, mese simple, scaune.
- Plin de farmec. Diferă într-o abundență de nuanțe pastelate, forma fantezistă a lămpilor, care sunt disponibile din abundență. Regia combină forme stricte și elemente baroce. Mobilierul ar trebui să arate luxos, scump.
Scara vintage din metal negru este unul dintre acele detalii care subliniază stilul industrial al camerei.
Există, de asemenea, trei tipuri de mansardă:
- greu – este permisă o cameră gata făcută cu o grămadă de țevi, fire, reamenajare ușoară;
- moale – creat conform unui proiect special, este foarte confortabil aici, există multe părți din lemn;
- comercial – localurile arată nelocuite, stilul este complet „mansardat”, cu tavane foarte înalte.
Întrucât camera nu are pereți interiori, ci doar exteriori, spațiul este împărțit în zone folosind mobilier. Aproape nici o piesă de mobilier nu este așezată lângă perete, ci doar undeva la mijloc. Abundența luminii creează efectul unui spațiu nesfârșit.
Combinația de piese de mobilier este opțională și chiar nedorită
În spatele pereților despărțitori există doar un duș, o toaletă, o baie și toate lucrurile inutile sunt amplasate în camerele din spate, fără a aglomera interiorul. Camerele auxiliare pot găzdui, de asemenea, un dressing și un depozit..
Materiale și culori utilizate pentru a crea un interior de mansardă
Elementele de reparație și materialele utilizate sunt diferite:
- tradițional – lemn natural, ciment, marmură, cărămidă, sticlă, oțel;
- cele mai noi – plastic, MDF, piatră artificială, gips-carton.
Cele mai frecvente sunt:
- cărămizi;
- conducte;
- grinzi;
- beton.
Interior industrial cu tavan din beton și podea din lemn de esență tare
Bucătărie din cărămidă, beton și oțel inoxidabil
O caracteristică foarte caracteristică a unei astfel de camere este zidăria. Pereții pot fi, de asemenea, decorați cu tencuială grosieră care păstrează textura. Mai rar folosesc panouri de perete asemănătoare cărămizii, tencuieli decorative, care sunt folosite pentru a distinge zone separate. Colorarea pereților de culori predominant reci, uneori cu pete strălucitoare.
Tevile de cupru, bateriile din fontă nu sunt ascunse în spatele ecranelor, ci dimpotrivă, emit cât mai mult posibil. Uneori, cele subțiri, vizibile, sunt înlocuite cu altele mai masive, pictându-le în culori metalice sau „sub rugină”.
Pentru decorarea camerei s-au folosit lemn, beton și cărămidă, iar în decor există mult cupru.
Podeaua apartamentului este acoperită cu scânduri de lemn aspre, gresie „ca o piatră”. Etajele autonivelante și 3D – cea mai la modă tendință din ultimii ani.
Pe tavanul de beton, fac grinzi de fier sau de lemn, țevi strălucitoare, îl vopsesc în culori deschise. Ventilatoarele mari de producție vor completa organic designul interior.
Pentru iluminat, se folosesc lămpi, ca și în fabricile vechi – mari, agățate de tavan, dau multă lumină. Cablajul este lăsat la vedere și pot fi utilizate becuri cu LED-uri.
În principiu, orice sursă de lumină poate fi utilizată într-o mansardă și ar trebui să existe multe.
Dacă ferestrele sunt mari și au o vedere minunată, atunci puteți face complet fără perdele. Când ferestrele sunt mici, iar peisajul din spatele lor este așa, atunci ei folosesc jaluzele de culori albe sau de oțel..
Peretii despărțitori, foi metalice tăiate cu plasmă, chiar și părți ale containerelor feroviare sunt folosite pentru a separa baia și toaleta de spațiul principal..
Mobilierul trebuie selectat în spiritul minimalismului sau „antic”, metalele, plasticul, pielea, piele sunt binevenite din materiale.
O abundență de beton gol – pereți, o masă și chiar un podium cu scaune
Caramida originala, vopsita in alb
Cele mai populare culori de design pentru mansardă sunt alb-negru, albastru și argintiu, ghimbir și nisip, lemnos și vin.
Aspect gratuit, zonare optimă, funcționalitate
Funcționalitatea designului interior în stil loft este primordială. Spațiul poate părea foarte auster, dar fiecare element din el nu este doar așa..
Zonarea ca atare poate fi practic inexistentă, iar mobilierul este deseori reamenajat în funcție de dispoziție, mai ales dacă are role. Diferite zone pot fi separate vizual prin podiumuri, plafoane de diferite înălțimi, oglinzi pe picioare, sculpturi mari, coloane și grinzi. Dormitorul din camera de zi ar trebui să difere în ceea ce privește materialul de perete sau acoperirea podelei.
Zonarea cu o partiție din sticlă transparentă pe un profil metalic
Zonare simbolică cu semi-partiții ușoare
Tavanele înalte permit realizarea a două niveluri în locuință. Scara care duce la etaj poate fi realizată din lemn forjat, vintage, brut sau din beton. La etajul al doilea sunt dormitoare, un birou.
Trebuie să aveți grijă de încălzire – podelele calde vă vor fi utile. Nu este necesar să faceți încălzire prin pardoseală pe întreaga suprafață imensă a locuinței – este suficient să o așezați în dormitor, baie și zona de recreere.
Conductele de ventilație pot coexista cu candelabre de lux
Accente utilizate în proiectare:
- conducte de apă deschise din oțel și alte metale;
- grinzi groase de tavan sau grinzi false care nu sunt acoperite de nimic;
- seminee decorative sau reale;
- minimalism combinat cu lux;
- finisare brută și îmbătrânire artificială a pieselor de mobilier;
- neglijenta usoara in toate.
Loftul este locul pentru obiecte de decor imense, chiar sfidătoare
Din mobilier, ar trebui să preferați multifuncțional, ușor de întreținut, cel mai durabil, mai puternic. Camera nu va lipsi de tehnologia ultra-modernă, care va arăta eclectic pe fundalul pereților aspri fără finisare.
Decor în stil mansardă
Decorul din apartament nu trebuie folosit excesiv. La prima vedere, este situat haotic, dar în același timp, fiecare obiect se află în locul său special. De exemplu, sticlele colorate vor juca rolul unor vaze, iar din mai multe valize există opțiuni de construire a unui fel de comodă.
Litere, numere sau un fel de denumiri grafice pe pereți, nituri proeminente pe metal și alte detalii care atrag atenția prin deliberarea lor
Îndrăzneț și plăcut din punct de vedere estetic, mozaicul se reunește puțin câte puțin. Pereții pot fi decorați cu diverse graffiti, colaje din piese ale unei reviste, modele pe tencuială brută, afișe, indicatoare rutiere, picturi.
Interiorul poate fi decorat organic cu un telescop real lângă fereastră, coloane cu mulaje complicate din stuc, sculpturi din lemn sculptat sau chiar motocicleta ta preferată..
Chitara și telescopul preferat lângă fereastră
Cărămizi curate, picturi murale și o varietate de obiecte de artă
În mijlocul camerei, un șemineu de epocă arată interesant – pe lemne sau electric. Cablajul poate fi realizat special din cablu colorat.
Decorarea interioară a unui apartament de oraș în stil mansardă
Un loft modern în interiorul unui apartament este potrivit, chiar dacă este mic și nu se poate lăuda cu tavane înalte. Principalul lucru este să îndepărtați partițiile la maximum, să o umpleți cu lumină folosind oglinzi, iluminare puternică. Afișe mari cu vedere la oraș, lămpi care arată ca lămpi stradale vor ajuta la sublinierea stilului.
Proiectarea unei bucătării în stil mansardă este posibilă prin utilizarea de panouri de perete, o întreagă varietate de aparate de uz casnic cromate strălucitoare, mobilier modular modern în combinație cu finisaje aspre de pardoseală și tavan. Aici vă puteți concentra asupra țevii de evacuare ondulate, duplicând-o în mai multe locuri, lămpi industriale cu lanțuri. În general, bucătăria ar trebui să arate ca un spațiu de lucru pentru restaurant stilizat..
Interioare austere, grinzi din lemn și mobilier modern în zona de luat masa
Amenajarea unui living în stil mansardă pare a fi destul de simplă – pereți cu tencuială decorativă, iar unul dintre ei este stilizat „ca o cărămidă” cu un șemineu în centru. Mobilierul este frumos decorat cu pânză sau draperii de pânză de diferite culori. Poate exista o canapea din piele cu roți precum o căruță, scaune cu piese pentru biciclete, diverse rafturi. Fără căști, dulapuri masive, lucruri inutile în cămară. Toate articolele, dacă este posibil, ar trebui să fie amplasate departe de pereți.
Zonarea livingului este o canapea moale cu un covor pufos pentru zona de relaxare și o masă, scaune din metal sau plastic pentru locul de muncă. Home theater cu un sistem stereo la scară largă se va potrivi organic în interiorul vechii fabrici.
Un amestec de stiluri – un pat clasic, cu o tăblie bogată și tapițerie din piele, înconjurat de un interior industrial
Un dormitor în stil mansardă poate fi separat de restul camerei cu rafturi, baldachin sau aranjat la etajul al doilea. Este suficient un pat mare din oțel cu „bile” în colțuri, câteva noptiere și puțină lumină.
Baia nu trebuie să fie bine împrejmuită – este suficient un ecran pliant ușor. Cada în sine poate avea picioare-picioare, iar robinetele cu țevi pot fi din alamă, cupru, oțel. Oglindă noroioasă în cadru greu, zidărie aspră, se potrivește perfect cu cea mai recentă cabină de duș.
Interiorul băii întunecate – cutii din lemn și multe becuri fără nuanțe
Baie luminoasă, cu pereți albi și oglinzi
Stilul loft modern din interior oferă o mare libertate în alegerea soluțiilor de design, combinând armonia antichității și inovației, urbanismul și arta plastică, creativitatea și simplitatea execuției. Este cel mai potrivit pentru toată lumea care iubește spațiile mari, formele aspre, creativitatea și minimalismul..
Stilul Loft nu este nici măcar un tip de design, ci un mod de viață separat.
Video: principalele caracteristici ale stilului loft
Fotografii de proiecte în stil loft